parallax background

FILM van de WEEK | Week 37 | Bankier van het Verzet

BOX van de WEEK | Week 37 | Led Zeppelin – Song Remains the Same
6 September 2018
SERIE van de WEEK | Week 37 | Narcos (Seizoen 3)
6 September 2018
9200000088076896

Bankier van het Verzet

Genomineerd voor heel veel Gouden Kalveren

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet.

Geregisseerd door Joram Lürsen
met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma


- ★★★☆☆
- 7.1/10

Comments are closed.