parallax background

BOX van de WEEK | Week 6 | The Kinks – Are The Village Green Preservation Society

ALBUM van de WEEK | Week 6 | The Specials – Encore
31 January 2019
FILM van de WEEK | Week 6 | The Man Who Killed Don Quixote
31 January 2019
9200000097480505 (1)

The Kinks

Are The Village Green Preservation Society


Vanavond is er op NPO 2 om 23:05 uur een schitterende documentaire over de totstandkoming van dit vergeten meesterwerk

Het is 1968 en de wereld staat in vuur en vlam. Psychedelica viert zijn hoogtijd en in Engeland werkt Ray Davies aan de nieuwe Kinks plaat die in November voor release staat.

Het is een plaat die vooral gaat over zijn England en zijn village green waar hij opgegroeid is, daarin verschilt deze plaat met het gros van de releases die dat jaar verschijnen. 50 jaar later hebben de songs van deze plaat nog niet aan kracht verloren en staat deze lp als een huis, een zogenaamde conceptplaat.

Om dit jubileum te vieren is er in November een boxset verschenen van dit album, met daarin de UK-vinyl versie in stereo en moeilijk te vinden mono mix. Ook hebben ze de 12-track versie van de lp die alleen zo in Zweden, Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland verscheen bijgevoegd. Deze versie kwam in 1968 twee maanden eerder uit dan de UK-versie in november 1968 en bevat naast unieke mixen van bepaalde nummers, ook een andere tracklist. De single Days en het verder nergens anders verschenen nummer MR Song Bird staan op deze European-only release.

Verder zijn er 5 cd’s bijgevoegd met de originele stereomixen, monomixen en onuitgebrachte versies en opnames. Ook is er een cd vol met BBC live opnames uit 1968. Het 52 pagina’s tellende hardback boek bevat schitterende foto’s en achtergrondinformatie over deze plaat. Naast de memorabilia bevat de box ook nog drie vinyl singles die toen in 1968 zijn uitgebracht.

Aan deze boxset is 5 jaar lang gewerkt door Andrew Sandoval - de grote man achter veel mooie reissues - en dat kun je zien en horen. Een van de mooiste boxsets allertijden van een van de beste lp’s allertijden. Gewoon zoals het hoort.

- Kees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!