De plek voor muziek, films, games & accessoires!


FAME is een begrip in Amsterdam. Sinds de opening in november 1990 zijn er miljoenen klanten over de vloer geweest en na 28 jaar bedraagt het aantal verkochte items ruim over 20.000.000 stuks. Door de jaren heen is FAME bezocht door grote internationale sterren, waaronder: Destiny’s Child, Kiss, Mariah Carey, Bobby Brown, KC & JoJo, 50 Cent, Sisqo en Mr. Bean. Deze laatste was ook een unicum – FAME haalde er diezelfde avond het 8-uur journaal mee en in de BBC documentaire The Story of Mr. Bean zitten beelden van deze signeersessie! Als onderdeel van de Media Markt / Saturn Groep en met een vernieuwde locatie in dé cultuurstad van Nederland - Amsterdam - heeft FAME een ontzettend sterk fundament voor de komende decennia. Naast de ruim 15.000 loyale klanten is FAME er ook voor de ontdekkende (jonge) muziek- en filmliefhebber.

MERKVERHAAL


FAME is geboren uit liefde voor muziek, dáár ligt de echte bakermat. Ooit bedoeld als een tempel voor rock, funk, soul, R&B, punk, klassiek, pop, ska en alle andere fijne stromingen in de muziek. Opgericht door vakmensen en pure liefhebbers van muziek, maar ook slimme professionals die het succes vanuit de wereld van entertainment wilden delen met een groot publiek. Waar je entertainment zegt, denk je ook aan film. FAME heeft vanaf het begin ook de schoonheid van het witte doek omarmd en een sterke reputatie opgebouwd in het aanbod van film. De mensen van FAME zijn experts en zij zien hun publiek - de klant - als een vriend. Een vriend die dezelfde interesse deelt als zijzelf. Voor vrienden wil je zorgen en dát doen we bij FAME. De toekomst van FAME ziet er gezond uit. Er is ruimte genoeg voor de ware liefhebber van muziek en film, zowel voor de consument, producent én intermediair. De laatste uit dit rijtje is FAME, de brenger van mooi aanbod. Wij zijn hier ontzettend trots op, maar ook zeker op onze rol als adviseur, gastheer én bron van kennis.

VISIE OP MUZIEK EN FILM


“Bij Fame vind je dingen die je nergens anders vindt” FAME wil met haar assortiment klanten teasen, hebberig maken en verleiden. De bezoeker moet iets kunnen vinden wat nergens anders te krijgen is, of zo scherp geprijsd is dat je het artikel écht niet kan laten liggen. Ligt het artikel dat je zoekt niet in de winkel, dan gaat FAME over de hele wereld opzoek naar dat ene unieke item. Maar FAME is er niet alleen voor de extreme purist, FAME is er voor iedereen. Producten die elders ook te krijgen zijn, vind je bij FAME goedkoper of je krijgt er gratis iets bij. Zo onderscheidt FAME zich op assortiment, inkoop en prijs.

VISIE OP SAMENWERKEN


FAME doet het niet alleen. Allereerst is er onze klant, die staat op 1. Onze klanten bepalen wat we doen en wat we in ons assortiment hebben. Daarnaast werken we samen met onze partners in de wereld van entertainment. Zij, onze klanten en wijzelf runnen de show bij FAME. FAME wil altijd van toegevoegde waarde zijn voor haar klanten en partners. Het ervaren team denkt op een creatieve manier mee en zorgt dat elk evenement zo soepel mogelijk verloopt. Hier heeft niet alleen FAME wat aan, maar de klanten en partners ook!

FAME-ily


Iedere dag staat het team van FAME klaar om je mee te nemen in de nieuwste releases, je te laten kennismaken met de pareltjes van vroeger of je net die special toe te schuiven die je nog niet kende. FAME is de winkel waar persoonlijke aandacht nog hoog in het vaandel staat en onze klanten geen vreemden voor ons zijn. Stap gerust eens binnen en dompel jezelf onder in de wereld van muziek en film.