parallax background

SERIE van de WEEK | Week 40 | Picnic at Hanging Rock

FILM van de WEEK | Week 40 | Solo: A Star Wars Story
2 October 2018
Nieuwe Releases Week 40
2 October 2018
9200000097342565

Picnic at Hanging Rock

Geschreven door Joan Lindsay
met Natalie Dormer, Lily Sullivan & Lola Bessis


Nathalie Dormer (Game of Thrones, The Hunger Games) in een nieuwe, glossy, sexy versie van de Australische jaren '70 cultfilm van Peter Weir, gebaseerd op de iconische, tijdloze roman van Joan Lindsay. Picnic at Hanging Rock dompelt je onder in de mysterieuze verdwijningen van 3 schoolmeisjes en hun onderwijzeres op Valentijnsdag in 1900. Het verhaal voert je langs het daaropvolgende onderzoek en de verregaande impact op de studentes, families en de medewerkers van Appleyard College, én op het nabijgelegen gehucht. Er zijn theorieën in overvloed, lang verborgen geheimen komen aan het licht, er ontstaat paranoia en hysterie - want de levens van onze personages zullen op verschillende manieren voor altijd veranderen... Inspelend op onze angst voor het onbekende onderzoekt de serie kwesties zoals onderdrukking en seksualiteit, vrijheid en verstikkende fatsoen, de begrippen natie en identiteit, de oude wereld versus de nieuwe, natuur versus orde. Onze natuur vormt de kern van wie we zijn. Maar kunnen we die ooit beheersen?

- 6.2/10

Comments are closed.