parallax background

SERIE van de WEEK | Week 28 | In De Voetsporen Van D-day

FILM van de WEEK | Week 28 | Pajaros De Verano
4 July 2019
Nieuwe Releases Week 28
4 July 2019
9200000108485495

In de voetsporen van D-day

Ontwikkeld door Philip Freriks

In de MAX-serie In de voetsporen van D-Day reist presentator Philip Freriks 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert aan de hand van archiefmateriaal, dagboekfragmenten en persoonlijke ervaringen van geallieerden en Duitsers, de voorbereidingen, het verloop en de nasleep van de dag die onze geschiedenis voorgoed heeft veranderd.En als er meer ruimte is zou dit ook mogen mee worden genomen:In de serie komen, naast de Britse historicus en D-Day-kenner Sir Antony Beevor, onder meer Engelandvaarder Rudi Hemmes, de Canadese generaal Richard Rohmer, de Amerikaanse paratroeper Tom Rice en de Duitse Waffen SS'er Erich Bissoir aan het woord. Zij zijn enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, allemaal 95 jaar of ouder, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben

- ★★★★☆
- 7.6/10

 
 

Comments are closed.