parallax background

BOX van de WEEK | Week 8 | The Honeycombs – Have I The Right? The Complete 60s Albums & Singles

ALBUM van de WEEK | Week 8 | Tame Impala – The Slow Rush
13 February 2020
FILM van de WEEK | Week 8 | Boyz n the Hood
13 February 2020
HONEYCOMBS-front

The Honeycombs

Have I The Right? The Complete 60s Albums & Singles


The Honeycombs wordt vaak herinnerd voor hun voet stampende klassieke jaren 60 hit ‘Have I The Right’ en de aanwezigheid van Honey Lantree als hun drummer. Maar er is veel meer en vandaar brengt Cherry Red Records een complete verzameling uit van een van de meest succesvolle artiesten van producer Joe Meek.

Gepresenteerd in een clamshell-doos met een uitgebreide biografie van de grote verzamelaar en medewerker, Paul Moy, een fan van de groep sinds het kopen van hun eerste single in 1964, plus zeldzame afbeeldingen uit de collectie van Paul.

De set bevat zowel studio albums The Honeycombs (1964) en All Systems Go (1965), gepresenteerd in hun originele monoversies, bestaande uit Disc 1 en 2. Op deze schijven staan ook de B-sides, waaronder de zeldzame Amerikaanse versie van ‘I Can't Stop’ en de Duitstalige versie van de grote hit als ‘Hab Icht Des Recht’. Samen met de onuitgegeven alternate versie van de backing-track naar de hit, compleet met aftelling van Joe Meek.

De Honeycombs maakten destijds een sterke indruk in Japan en de boxset bevat hun derde album In Tokyo (1966), een live-opname. Op deze schrijf staan ook de Japanse singles die opgenomen zijn in Nippon Columbia Studios.

Om het compleet te maken staan er twee nummers op die niet lang voor de dood van Meek in 1967 opgenomen zijn, ‘Tell Me Baby’ en ‘I Can Tell (Something’s Up)’, die destijds nog niet waren uitgebracht. Ook staan de solo singles van gitarist Martin Murray en leadzanger Denny D'ell op die uit zijn gebracht na hun tijd bij de band.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *