Iris

Social Media


9200000087959680

Lady Bird

DVD € 17,99 / Blu-ray € 19,99


"In de openingsscène van de film merk je al meteen wat voor bijzondere tiener Lady Bird (Saoirse Ronan) is. Zij en haar moeder luisteren in de auto naar een audioboek en wanneer het af is, vegen ze de tranen van hun wangen. Even is het rustig in de auto, maar dan begint Lady Bird’s moeder alweer, op een negatieve manier, over Lady Bird’s leven na de middelbare school. Lady Bird kan hier niet tegen en doet uit protest de deur van de rijdende auto open en springt eruit. In de volgende scene is ze dan ook te zien met fel roze gips om haar pols.

Ze heet eigenlijk Christine, maar ze heeft zichzelf de naam Lady Bird gegegen en ze wil dat iedereen haar zo noemt. Ze groeit op in het katholieke Sacramento, een stad waar ze een hekel aan heeft en zo snel mogelijk uit weg wil. Lady Bird zit in haar laatste jaar van de middelbare school en haar doel is om zo snel mogelijk en zo ver mogelijk van thuis te gaan studeren, maar omdat haar ouders weinig geld hebben en haar cijfers tegenvallen, wordt dit moeilijk.

Lady Bird brengt opgroeien op een magische wijze in beeld. Ze is een eigenwijze en bijdehante tiener en botst met iedereen. De band tussen haar en haar moeder is ingewikkeld - haar moeder valt Lady Bird constant op een passief agressieve wijze aan en Lady Bird kan daar dan weer (te) bijdehand op reageren. De film draait om de weg naar volwassenheid en de band tussen Lady Bird en haar moeder. Dit is op een bijzondere, bijna documentaire-achtige manier in beeld gebracht. Het tempo in de film ligt hoog, maar zeker niet te hoog. Het is een fijn coming-of-age drama met perfect acteerwerk."

The Cure - Mixed Up Deluxe Edition

3CD € 22,99


"The Cure heeft een vaste schare aanhangers. Je houdt ervan, of het doet je helemaal niets. Ik ben fan! Zelf volg ik The Cure al sinds hun single A Forest. Vorig jaar dan eindelijk de band live gezien!

Van veel nummers wenste je dat er langere (remix)versies van zouden worden uitgebracht. In 1990 verscheen de cd Mixed Up: een verzameling lange (re)mixen van hun grootste hits. Die cd voldeed aan die behoefte!

Nu is die cd opnieuw uitgekomen en geremasterd en klinkt daardoor weer net even wat frisser dan toen. Het leuke is dat de cd is uitgebreid met 2 extra schijven. De eerste cd bevat de nummers die we al kenden van de eerste uitgave, en de tweede schijf is een zeer welkome aanvulling: het bevat de lange versies van veel hits uit de periode 1980 - 1990 die voorheen lastig te krijgen waren. De derde cd bevat nog meer moois: nieuwe remixen door zanger Robert Smith gemaakt.

Voor alle The Cure fans: Aanschaffen die cd!"

Martijn

Verkoop


Dani

Content Manager


9200000094802966

Thoroughbreds

DVD € 10,00 / Blu-ray € 16,99 / Blu-ray US (incl. slipcase) € 24,99


"Er is altijd iets aantrekkelijks aan een regiedebuut. Een nieuwe film die een nieuwe stijl zou kunnen opleveren van een potentiele nieuwe filmregisseur, maar ook het idee dat het de eerste van vele meesterwerken zou kunnen zijn in de toekomst. Uiteraard is dit allemaal enigszins ambitieus en elk jaar zien we tientallen nieuwe releases van beginnende regisseurs, maar het is altijd spannend om te zien dat er iets veelbelovend aanvoelt, en de regisseur van Thoroughbreds’ Cory Finley past daar zeker bij.

'Thoroughbreds' is een van de weinige films die ik zou omschrijven als komisch, maar ook niet bijzonder grappig. Hoewel dat tegenstrijdig klinkt, bedoel ik dat de film het tempo en de flow van een komedie heeft waarin het de vaardigheid heeft om over bepaalde verhalende details heen te komen die anders het verhaal zouden vertragen. De manier waarop het verhaal zich ontvouwt, is levendig en dat werkt echt om de film veel boeiender te maken. Op papier heeft de plot de attributen van een verwrongen psychologische thriller, maar hoe Finley het uitvoert voelt de film zeer herkijkbaar.

De ontwikkelingen van de twee hoofdpersonages die opbouwen uit hun gesprekken voelen zeer realistisch aan. Naast dat het een bewijs is van het geweldige schrijfwerk van Finley is dat ook een compliment naar het talent van de twee hoofdrolspeelsters. Dit zijn twee van mijn favoriete jonge actrices die aanstormende sterren in de hedendaagse industrie zijn. Anya Taylor-Joy is verbluffend in The Witch (2015) en Split (2017) en Olivia Cooke vertoont een ongelooflijk niveau van emotioneel bereik via Me and Earl and the Dying Girl (2015), dus het combineren van deze twee talenten levert verbluffende resultaten op. Ze spelen zo goed op elkaar in en vertonen een grote mate van chemie waarbij elke scène waarin de twee voorkomen, zich ver boven de rest onderscheidt. Dit is overigens ook de laatste film waar Anton Yelchin in voorkomt. De getalenteerde acteur overleed in Juni 2016 na gevolg van een eng ongeluk."

Black Mirror Seizoen 3

DVD € 19,99


"Black Mirror is een Engelse televisie serie bedacht door Charlie Brooker (Deadset). De tv-serie valt binnen het genre van Science fiction en wordt gepresenteerd in de vorm van een anthologie. Dit betekend dat elke episode zijn eigen verhaallijn, cast en regisseur heeft. De losstaande verhaallijnen worden vervolgens tot een geheel gebracht door middel van terugkerende aspecten en één overkoepelend thema. Technologie.

Black Mirror gaat vooral over bepaalde technologische ontwikkelingen die al plaatsvinden of die in de nabije toekomst staan te gebeuren. Op een zeer unieke wijze worden de negatieve gevolgen van dit soort innovaties getoond met als doel om, zo zegt Brooker zelf, de mensen bezorgd te maken over de toekomst van technologie. Dit wordt op een donkere en soms zelfs satirische wijze aan de kijker gepresenteerd.
Aflevering 1, getiteld ‘Nosedive’, verteld het verhaal van een vrouw die geobsedeerd wordt door een maatschappij die bestaat uit een puntensysteem. Mensen kunnen elkaar punten geven. Hoe meer punten je verzamelt, de hoger je sociale status. Je kunt hierdoor korting krijgen op het kopen van een auto, makkelijker een baan krijgen en mensen willen sneller zaken met je doen. Dit fenomeen is al iets dat we uit ons dagelijkse leven kennen. Nadat we een winkel hebben bezocht wordt er soms gevraagd of we onze ervaring een cijfer kunnen geven.

Daarnaast bevat seizoen 3 nog 5 andere afleveringen. Zo is er een episode over een extreem realistische horror game in een soort virtual reality, een verhaal over een jongen wiens computer wordt gehackt en vervolgens gedwongen wordt bepaalde opdrachten uit te voeren en een verhaal over een vrouw die vermoord wordt vanwege een social media post.

Black Mirror is een televisie serie die makkelijk is om naar te kijken. De afleveringen zijn grotendeels losstaand en allen tussen de 45 en 60 minuten lang. Verder kent de serie sterke en overtuigende performances. Black Mirror is aan de ene kant sci-fi, en aan de andere kant heel herkenbaar. Dat is wat de serie sterk maakt."
9200000094125283

Lars

Verkoper


error: Content is protected !!